O Nama

Udruga Partnerstvo–Informacije–Napredak za zdravlje, skraćenog naziva PIN za zdravlje udruga je osnovana sa ciljem razvitka i unapređenja zdravog načina života i kvalitete življenja, zaštite ljudskog zdravlja, prevencije nastanka bolesti, poticanja svijesti o čovjekovoj okolini i održivom razvoju, te popularizacije znanosti.

Udruga PIN za zdravlje članica je European Public Health Alliance (EPHA), organizacije koja predstavlja preko 100 nevladinih i neprofitnih organizacija koje rade u području javnog zdravstva u Europi. Cilj EPHA-e je  promocija i zaštita zdravstvenih interesa stanovnika Europe, te jačanje dijaloga između EU institucija, građana i nevladinih organizacija sa svrhom promicanja javno- zdravstvenih politika. Link: http://www.epha.org/

Udruga PIN za zdravlje član je međunarodne nevladine udruge Health & Environment Alliance (HEAL). Cilj djelovanje HEAL-a jest zaštita okoliša i prirode te promicanje važnosti okoliša kao čimbenika koji utječe na ljudsko zdravlje.

HEAL okuplja građane i nevladine udruge Europe u svrhu promicanja održivog razvoja, savjetuje tijela Europske Unije u pitanjima promicanja javnog zdravstva i zdravog okoliša, podržava sudjelovanje građanstva u upravljanju Europskom Unijom, te povezuje znanost i javnu upravu.
www.env-health.org